Met de sluiting van de supermarkt in Beerse, de laatste winkel met het uithangbord Peeters-Govers, verdwijnt een supermarktmerk met een lange geschiedenis definitief uit het straatbeeld.

Verouderd gebouw
Zaterdag 9 juni wordt de laatste openingsdag van supermarkt Peeters-Govers in Beerse, meldt Gazet Van Antwerpen. Deze winkel was de op één na oudste vestiging van de groep Peeters-Govers en bleef als enige buiten de franchiseovereenkomst die het familiebedrijf maakte met Albert Heijn in 2015: het gebouw was te klein voor een Albert Heijn. Bovendien is het verouderd en moet het worden afgebroken.

De medewerkers van de winkel kunnen terecht in andere Albert Heijn vestigingen in de regio.

Een projectontwikkelaar zal de site herontwikkelen. Peeters-Govers heeft een optie genomen op het gelijkvloers en sluit niet uit dat het er een winkel zal openen, maar gezien de beperkte oppervlakte wordt dat dus wellicht geen AH. Peeters-Govers baat al Albert Heijn supermarkten uit in Antwerpen, Berchem, Gierle, Oud-Turnhout, Wemmel, en binnenkort ook Zaventem en Ternat.

De naam Peeters-Govers was gedurende zowat zeventig jaar een begrip in de Kempense en Antwerpse regio. Niet alleen omwille van de supermarkten, die echte verswinkels waren, maar ook omdat het bedrijf een vloot rijdende winkels had die de streek bedienden. (retaildetail)